Pressemelding

Det er på tide å oppsummere noen av Jan Inge Rasmussens mangeårige bidrag til musikkens merkverdige verden – og i den forbindelse foreligger dobbel CD’en ’1760’. Dette er en samling av gammelt og  nytt, med en fellesnevner; musikkglede iført mange forskjellige stemninger.
Det er visesangeren og komponisten som først og fremst markeres i denne samlingen av innspillinger gjennom 43 år,
med små og store overraskelser.
Jan Inge Rasmussen har en solid og allsidig musikerbakgrunn. Vært aktiv på mange forskjellige musikkfelter siden midten av 60-tallet, da han startet, som så mange andre, i et lokalt band i hjembyen Kristiansand. Debuterte på plate allerede i 1967.
Var med i den første ’visebølgen’ på slutten av 60-tallet og startet viseklubb sammen med andre viseentusiaster i Kristiansand.
På begynnelsen av 70-tallet begynte han å få en større interessere for folkemusikk fra andre land, først og fremst amerikansk, irsk og engelsk. Dette resulterte i blant annet samarbeid med den kjente irske folkemusikeren Mick Moloney. Samarbeidet førte Jan Inge på turneér i Norge, Sverige, England og Amerika. Deltok på visefestivalen i Haugesund 1972 og Ragnarock i Holmenkollen 1974. Duoen varte i 3 år. Bodde og spilte i England (London) i et år i løpet av denne tiden.
Var med på Moloney’s første solo-album.
En demo-tape spilt inn i London resulterte i platekontrakt i Norge i 1975. Samme året kom hans første solo-LP.
Da samarbeidet han med musikere fra kjente grupper som Prudence, Folque, Junipher Greene og New Beatnicks.
Visesangeren ble etter hvert lagt litt på hylla, og Rock’n roll og Blues overtok. Jan Inge var innom mange varianter av rockekvartetter – og frem til dags dato er veien ikke lang til en gammel og kjær Fender-gitar.

1993 var det på tide med et nytt soloprosjekt. Dette førte til den kritikerroste CD’en ‘TIME’, som består av egne melodier
med kjente og ukjente tekstforfattere.

CD’en ‘DRUER AV KJÆRLIGHET’ (1997) er noe annerledes; egne melodier skrevet over et langt tidsrom med Jens Bjørneboes lyrikk.

Det er fremdeles mye folkemusikk i Jan Inge’s musikkverden. Spiller og synger i kristiansandsgruppen St. Patrick’s,
som rendyrker akustisk irsk/skotsk og engelsk folkemusikk. Her var han på to produksjoner (1997, 2001).
Han har også bidratt med gitar og sang på mange andre plateutgivelser.

Nå er det på tide å oppsummere de første 43 årene med dobbel CD’en ’1760’!