Om meg

Jan Inge Rasmussen har en solid og allsidig musikerbakgrunn. Vært aktiv på mange forskjellige musikkfelter siden midten av 60-tallet, da han startet, som så mange andre, i et lokalt band. Debuterte på plate i 1967.

På begynnelsen av 70-tallet begynte han å interessere seg for folkemusikk, først og fremst amerikansk, irsk og engelsk. Dette resulterte i blant annet samarbeid med den kjente irske folkemusikeren Mick Moloney. Samarbeidet førte Jan Inge på turneér i Norge, Sverige, England og Amerika. Deltok på visefestivalen i Haugesund 1972 og Ragnarock i Holmenkollen i 1974. Duoen varte i 3 år. Bodde og spilte i England (London) i et år i løpet av denne tiden. En demo-tape spilt inn i London resulterte i platekontrakt i Norge i 1975.

Samme året kom hans første solo-LP. Da samarbeidet han med musikere fra kjente grupper som Prudence, Folque, Junipher Greene og New Beatnicks. LP’en fikk positive kritikker i den norske presse.

Visesangeren ble etter hvert lagt litt på hylla, og rock’n roll og blues overtok. Jan Inge var innom mange varianter av rockekvartetter – og frem til dags dato er veien ikke lang til en gammel og kjær Fender-gitar.

1993 var det på tide med et nytt soloprosjekt. Dette førte til den kritikerroste CD’en ‘TIME’, som består av egne melodier med kjente og ukjente tekstforfattere.

CD’en ‘DRUER AV KJÆRLIGHET’ (1997) er noe annerledes; egne melodier skrevet over et langt tidsrom med Jens Bjørneboes lyrikk.

I 2001 ga han ut ’Rock’n Roll And Others Oddities’, som må betegnes som noe obskur CD.

Det er fremdelse mye folkemusikk i Jan Inge’s musikkverden. Spiller og synger i kristiansandsgruppen St. Patrick’s, som rendyrker akustisk irsk/skotsk og engelsk folkemusikk. Gruppa er fremdeles oppegående. Her var han med på to produksjoner i 1997 og 2001.

Nå er det på tide å oppsummere de første 42 årene, ikke bare som visesanger!