Om tidligere utgivelser/presseklipp

DRUER AV KJÆRLIGHET:

15 Bjørneboe-sanger er det blitt. De er laget med kjærlighet til materialet. Han er hele tiden ute etter å lage sanger av dem, ikke tonesatte dikt, men helhetlige sanger. Nå har han samlet hele sin Bjøreneboe-katalog på plate i nye og vellykkede innspillinger. (Fædrelandsvennen)

Platen byr på fine stemninger. Platen har en myk folk-instrumentert tilnærming til diktene, med melodier og arrangementer som ikke står i veien for tekstene. Den lune, lavmælte røsten til Jan Inge Rasmussen lar det beske budskapet i Bjørneboe dikt være hovedsaken. (Dagbladet)

Når stor poesi smeltes sammen med vakker og variert musikk, blir resultatet en av de mest ettertenksomme og kraftfulle platene jeg har hørt på lenge. Likegyldigheten er fraværende i Bjørneboes tekster. Gledelig er at Rasmussen da lager melodier som ikke er likegyldige. (Stavanger Aftenblad)

Mange av melodiene er oppsiktvekkende gode. ‘Psychodorm-sangen’ med reggae-komp… selve diktes vesen fremført på en briljant måte, snerten, ertende. Jeg gleder meg å høre mer på denne CD’en.(Gateavisa)

TIME:

JIR er en erfaren visesanger som vet å lage svært behagelige og melankolske fristende melodier. TIME preges av fin sjel, god lyd, et vise/folk produkt absolutt verdt å høre etter!(Fremtiden)

I think it is a lovely collection of material, the soul and the feeling and your commitment to your music needs no translation. The production is excellent. (Brendan McKeever, irsk musiker)

TIME er nemlig ei flott plate på flere måter. Gode tekster, gode melodier, dyktige musikere og en fenomenal lyd. Rasmussen har ei riktig behagelig stemme, synger med innlevelse og anbefales! (Østlendingen)

Resultatet er blitt en variert og vellaget plate. Visene er velformede med velklingende og tradisjonelt oppbygde melodier. (Fædrelandsvennen)

Dear Jan Inge. I enjoyed the CD, not really my cup of tea, but enjoyable! (Mick Vernon, tidl. Fleetwood Mac produsent)

Du anar inte hur mange gångar nu jeg har lyssnat på din fantasiske CD. Det var en absolutt overrasking. Fascinerende poesi och underbar musikk. Du får inte sløsa din kraft och begåvning. (Svenska Dagbladet)

,På denne CD’en fremstår Rasmussen som en smakfull reflektert og moden artist. Det som slår meg er for det første en melankolsk og ettertenksom stemning som gjennomsyrer det hele. Det andre er at dette er usedvanlig smakfullt, både når det gjelder valg av tekster, musikk og produksjon. Det tredje er at Rasmussen gjennom dette oppnår en syntese hvor låten – den gode låten – får lov til å virke med full kraft på lytteren. Anbefales!  (AUDIO, skandinavisk magasin for HI-FI og Musikk)

RASMUSIKK:

– Lovende visesanger fra Kristiansand er kommet med sin første LP-plate.

JIR er også et navn vi skal merke oss. Innholder mange gode og originale melodier. Har sin spesielle stil.

– Dette er en meget vellykket platedebut. Vi tipper han kan få en vellykket fremtid som visesanger.

– Det har vært overproduksjon på norske viseplater de siste årene, men utgivelsen av ’Rasmusikk’ er i hvert fall berettiget.

– Det er ingen fakter med i spillet, ingen debut i ordets ambisiøse forstand. Er blitt noe mye mer enn en tilfeldig utgivelse.

– Her er det snakk om en virkelig solid debut. Alle tretten spor bærer preg av kvalitet. Hans stemmebruk er upåklagelig.

Melody Maker, 1973:

There’s a Norwegian songwriter called Jan Inge Rasmussen who is writing some very good songs in English with really exceptional tunes.

Pop-revyen, 1967: The Shambles protesterer på en talentfull og stillferdig måte i ‘Blooddrippin’. En plate jeg likte på grunn av stemningen i den (Terje Mosnes).